ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop
Actuele agenda
De Reizende tentoonstelling: Kind onder vuur

Kind onder_Vuur_1_klein ‘Kind onder Vuur’ is een reizende tentoonstelling waarmee kinderen kunnen ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden. Ook leren ze dat er zelfs in een oorlog regels gelden, namelijk die van het humanitair oorlogsrecht. Het Rode Kruis en het Humanity House hebben de tentoonstelling ontwikkeld en je kunt hem vanaf vrijdag 4 augustus komen bekijken in de Bibliotheek Stadsplein.

In ‘Kind onder Vuur’ maken leerlingen kennis met Farah, Vian, Angie en Otim. Heel gewone kinderen, totdat ze ineens te maken kregen met oorlog. Farah’s huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat er ‘s nachts raketten neerkwamen op haar Syrische wijk. De Colombiaanse Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte en Otim uit Oeganda trok als kleine jongen jarenlang door de jungle.

 
Maak je eigen zomerboekje met WriteReader

writereader 275Maak, print én deel online jouw eigen boek met WriteReader, dé winnaar van het internationale innovatieprogramma Renew the Book 2017 voor startups!

Altijd al het hoofdpersonage willen zijn in je eigen verhaal? Welke avonturen beleeft  jouw lievelingsknuffel in de bibliotheek?  Neem je lievelingsknuffel (of speelgoed) mee zodat je direct foto’s kunt maken en gebruiken voor in je boek. Of ga aan de slag met een van de thema’s uit de Writereader beeldenbank zoals sprookjes, de ruimte of Sesamstraat.

Deze middag kan je niet alleen online je eigen boek schrijven en versieren met eigen foto’s of mooie plaatjes, jouw boek wordt ook direct online gepubliceerd zodat ook andere auteurs kunnen genieten van jouw prachtige verhaal! Na afloop krijg je een geprint exemplaar mee naar huis. Nog niet klaar? Geen paniek, online kan je gewoon verder werken aan je verhaal.

Dinsdag 8 augustus
Stadsplein
Leeftijd 6 t/m 8 jaar
Prijs: €2,50

14.00 - 14.45 uur       TICKET

15.15 - 16.00 uur       TICKET

 
Workshop 3D design voor kinderen

3D printen - Rada 3D logo deel rood 275Geïnteresseerd in 3D design? Mis deze workshop dan niet!

Joury van Rada3D leert je tekenen in drie dimensies! Met behulp van een tekenprogramma op de computer maak je een 3D-tekening en print hem vervolgens uit met de 3D-printer. En wil je nog iets aan je ontwerp veranderen dan kan dat prima, want je kunt dit tekenprogramma ook thuis installeren om verder aan te werken. Zo ben je helemaal voorbereid om je eigen ontwerp op een 3D-printer te (laten) printen!

Meld je snel aan want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

 

Workshop 3D design voor kinderen
maandag 21 augustus
11.00-13.00 uur
Stadsplein

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar

Kaartje €15,-
Pashouders €10,-

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij i.s.m. Rada3D

 
Mad science zomerkamp: Freaky (augustus)

Algemeen Mad Science kleine uitvinder 275Geen dag is hetzelfde bij het FREAKY programma. Speel een spion, met geheime codes en stiekeme snufjes. Los een misdrijf op als een rechercheur, door bewijsstukken te onderzoeken. Zie ze vliegen na een dag over luchtvaart, en leer over robots door kennis te maken met coderen. Ga aan de slag als een echte wetenschapper tijdens een te gekke week vol activiteiten, ontspanning en experimenten!

Kortom, een week vol spanning, avontuur en lekker buitenspelen met nieuwe vrienden. Ben je er klaar voor?
Kijk in het digitaal magazine voor meer informatie en veelgestelde vragen

 

Mad science zomerkamp: Freaky

ma 28 t/m 31 aug
Brengen vanaf 9.00
en ophalen tot 16.00 uur

Stadsplein

7 t/m 11 jaar

Meer info en inschrijven: https://inschrijven.mad-science.nl/

Kosten: €175,- voor 4 dagen - De prijs is inclusief lunch, materiaal, echte labjas en leuke thuisproefjes

 
Mini Robot Playground: maak kennis met robotica, techniek en programmeren

Mini Robot Playground 275LET OP: de Mini Robot Playground is verplaatsts van woensdag 23 augustus naar donderdag 31 augustus

Plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid!

Tijdens de Robot Playground zijn er super gave robots van Robotwise in de bibliotheek. Maak kennis met de Blue-bot, Dash, Ozobot, LEGO WeDo 2.0 en nog veel meer! Tijdens deze Robot Playground mag je zelf kiezen met welke robot (of programmeer opdracht) je aan de gang wilt gaan. Een super coole manier om spelenderwijs te ontdekken en te leren over technologie, robotica en programmeren! Kennis van programmeren is NIET nodig.

Deze Robot Playground organiseert de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met RobotWise
Onderaan deze pagina staat een filmpje van de Mini Robot Playground op 16 juli in de Bibliotheek Stadsplein 

Mini Robot Playground logo_275

Mini Robot Playground
LET OP: donderdag 31 augustus

Stadsplein

13.30 – 14.30 uur Sessie 1
Prijs: €7,50
TICKET

14.30 – 15.30 uur Sessie 2
Prijs: €7,50
TICKET

15.30-16.30 uur Sessie 3
Prijs: €7,50
TICKET

Ben je tussen de 5 en 8 jaar dan is het slim om een ouder/begeleider mee te nemen voor wat extra hulp

 
Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress

Voor meer rust in je hoofdscrabble stress

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen die in deze stressvolle tijd op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd Ervaar je, net als vele anderen, regelmatig spanning of stress in het dagelijks leven? Druk, druk, druk. Niet alleen op je werk maar ook in je vrije tijd. Je wilt optimaal presteren in je werk, thuis alles op rolletjes laten lopen, leuke sociale contacten onderhouden en vooral 24 uur per dag bereikbaar zijn. Het gevoel van altijd maar ‘moeten’ zorgt voor veel onrust. Ook omstandigheden als echtscheiding, ziekte, verlies van een dierbare of mantelzorg leveren extra stress op.  De eerste signalen van te veel stress uiten zich vaak in klachten als: slecht slapen, piekeren, concentratieproblemen, hoofdpijn, maag- en darmklachten maar ook snel geïrriteerd zijn.

Leer tijdens deze workshop om stress en stressfactoren beter te hanteren, je grenzen eerder aan te geven en hoe je omgaat met emoties als angst, boosheid en verdriet zodat ze je niet meer in de weg zitten. Je krijgt praktische handvatten om meer rust en ruimte voor jezelf te creëren en hoe je jouw persoonlijke effectiviteit verbetert.

De Bibliotheek Amstelland organiseert de workshop in samenwerking met de Ruimtewinner en  Mantelzorg & Meer

Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress
Vrijdag 15 september
Vrijdag 29 september

Tijd: 10:30 - 12:30 uur

Locatie: Stadsplein

Prijs
Leden: €25,-
Niet-leden: €32,50,-

TICKET

 

 
Poezie café Special: Lieke Marsman - het gedicht als maalstroom van gedachten

Marsman Lieke_C_JelmerdeHaas_kleur_275

Als startschot van een nieuw poëzieseizoen hebben wij Lieke Marsman uitgenodigd om te komen vertellen over haar dicht- en schrijfkunst. Wij zijn bijzonder verheugd deze getalenteerde schrijfster aan u te mogen voorstellen. 

Voor filosofe Lieke Marsman is schrijven en dichten een vorm van denken – onderzoekend en zonder iets uit te sluiten, noch de eigenaardigheden van het menselijk bewustzijn, noch ‘de tikkende tijdswereld’. Het resultaat is spannend, oprecht en urgent. Een goed voorbeeld van haar stijl en betrokkenheid is het prozagedicht alternatieve vragen en antwoorden uit de verhalenbundel ´Als dit zo doorgaat´. Een voordracht hiervan is te bekijken via haar website. 

In 2010 debuteerde Lieke Marsman (1990) met de dichtbundel Wat ik mijzelf graag voorhoud, waarvoor ze liefst drie belangrijke poëzieprijzen won. Samen met gedichten uit De eerste letter (2014) dat gaat over angst-aanvallen, zijn al haar gedichten dit jaar samengebracht in de bundel ‘man met hoed’.

Ook haar eerste roman, Het tegenovergestelde van een mens, verscheen in 2017. Hierin vervlecht ze essay en poëzie. De pers was lovend, en ook Remco Houtepen van boekhandel Venstra. Hij becommentarieerde het boek in het radioprogramma WekkerWakker als volgt: ‘Essayistisch, poëtisch, vol prikkels die aanleiding geven tot nadenken, een boek vol schoonheid, prachtige zinnen en ritmiek.
 
Lieke Marsman (’s-Hertogenbosch, 1990) is filosoof en een van de populairste en meest gelauwerde dichters van haar generatie. Ze is een graag geziene gast op podia als Lowlands en De Nacht van de Poëzie en haar gedichten en essays verschenen onder meer in De Gids, Tirade en Vrij Nederland.

Poezie café Special: Lieke Marsman- 
het gedicht als maalstroom van gedachten 

donderdag 28 september 
19.30-21.00 uur
Cafe Venstra
Prijs: €7,50

TICKET 

Na 20:30 borrel, napraten, signeren
En voor wie wil gelegenheid tot eigen voordrachten

i.s.m. Boekhandel Libris Venstra
– deelnemers aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. o.v.v. Poëzie café

 
RobotWise Kidsclub
RobotWise - Kidsclub 450

Plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid!

Bij de RobotWise Kidsclub leer je in een paar weken tijd op een super coole manier alles over robots, techniek en programmeren. Maak kennis met de Blue-bot, Dash, Ozobot, LEGO WeDo 2.0 en nog veel meer! Iedere sessie komt een andere robot of online programmeer activiteit aan bod.  We gaan bijvoorbeeld zelf een robot model bouwen, programmeren en aansturen. Ook gaan we programmeren op online platformen en misschien wel stop motion filmpjes maken. Afhankelijk van je leeftijd ga je aan de slag met de volgende programmeertalen: Scratch, Python, en JavaScript . Leuk voor meisjes én jongen en kennis van programmeren is NIET nodig.

Er is een RobotWise kidsclub van 5-8 jaar en een kidsclub van 9-12 jaar.

Ben jij tussen de 5-8 jaar? Schrijf je dan hier in
TICKET

Ben jij tussen de 9-12 jaar? Schrijf je dan hier in
TICKET

Mini Robot_Playground_2