ZOEKEN:
Leeskringen
Leeskringen
Leeskringen en leeskringservices

 ‘Literatuur is de literaire kritiek op het leven’ (Theodore Dalrymple)

Houdt u van lezen, het vergaren van nieuwe inzichten en gaat u graag in gesprek over literatuur? Wij bieden een scala aan mogelijkheden voor u. Want lezen is leuk, maar samen lezen is nog leuker!

Leeskring onder begeleiding: U kunt bijvoorbeeld lid worden van een leeskring bij Amstelland Bibliotheken. Een leeskring wordt begeleid door een professionele gespreksleider van Amstelland Bibliotheken, die bijdraagt aan een goed inhoudelijk gesprek en een aantal boeken voorstelt die u samen kiest voor de volgende keer. Amstelland Bibliotheken heeft ook een Franse leeskring. Deze leeskring wordt begeleid door een docent Franse taal en letterkunde.

Leeskringkoffer: Heeft u al een leeskring, of wilt u een leeskring gaan vormen? Denk dan eens aan de mogelijkheid van het huren van een leeskringkoffer. In een seizoen ontvangt u dan maximaal zeven maal een koffer met daarin zeven exemplaren van hetzelfde boek en een informatiemap over het boek en de auteur.

Ruimte in de bibliotheek: Uiteraard kunt u altijd met uw leeskring in de bibliotheek afspreken. Maar wilt u dat wij tijdens openingstijden een rustig plekje in de bibliotheek speciaal voor uw leeskring reserveren? Dat behoort ook tot de mogelijkheden in een aantal van onze bibliotheken. Voor een klein bedrag per keer zorgen wij daarvoor.

Wilt u meer weten of heeft u interesse in deelname aan een leeskring, of in een van onze andere services. Neem dan contact met ons op: 020 641 41 26 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij staan uiteraard ook open voor uw eigen ideeën.