ZOEKEN:
Over ons
De Bibliotheek Amstelland
E-books van de Bibliotheek!

boek-uitgeven-eigen-beheer-ebook-bibliotheekHet is zomer, dus tijd om lekker te lezen! Neem je stapels boeken mee op vakantie of wordt het dit jaar tijd voor een lichtgewicht e-reader? Wist je dat je bij de Bibliotheek keuze hebt uit meer dan 10.000 e-books?

 
Nieuwe openingstijden

Sinds juli 2017 zijn onze openingstijden verruimd en zijn we gestart met selfservice.

Naar de nieuwe openingstijden

 
De spion/ Paul Coelho
Contact Wieneke van Rossum   

de spionMata Hari was een Friese vrouw die beschuldigd werd van spionage voor de Duitsers en werd 100 jaar geleden ter dood veroordeeld en in Parijs geëxecuteerd.
Het boek is in briefvorm geschreven, Mata Hari schrijft op het einde van haar leven haar gedachten aan haar advocaat op. De nadruk ligt op het feit dat zij haar eigen weg gekozen heeft en haar carrière als spion weinig voorgesteld heeft. Aan het einde geeft haar advocaat zijn visie en hoe Mata Hari slachtoffer werd van een gerechtelijke dwaling. Tevens is ze zelf slachtoffer van haar eigen naïviteit en manipulaties of ze nu echt schuldig was of niet. Coelho’s boek is interessant om te lezen.

 
Openingstijden

De Bibliotheek ontwikkelt zich tot een ontmoetingsplek met vele leerzame en inspirerende activiteiten. We zijn zo veel mogelijk open. Je kunt bij ons terecht op de volgende momenten.

 
Vrijwilligers gezocht!

U heeft ze vast al gezien. De laatste tijd lopen er in de bibliotheek vrijwilligers rond, die onze medewerkers bijstaan. En vanaf Maandag 3 juli worden de openingstijden van de bibliotheek verruimd, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de inzet van de vrijwillgers! We zouden echter nog wat extra vrouw- of mankracht kunnen gebruiken. Wie zou als vrijwilliger willen werken? Hier kunt u er meer over lezen..

 

 
Elf nieuwe leescoördinatoren

LeerkrachtenKLAfgelopen woensdag hebben elf leerkrachten uit Aalsmeer,  Uithoorn en Amstelveen de cursus OpenBoek afgerond. Stuk voor stuk met prachtige presentaties. Dankzij dit resultaat mogen zij zich nu gecertificeerde leescoördinatoren noemen op hun school. De cursus Open Boek, opleiding leescoördinator, is opgezet door Jos Walta, adviseur leesbevordering bij de Boekenberg. Door de cursus worden leerkrachten van basisscholen geschoold om de taak van leescoördinator op hun eigen school uit te voeren. De taak is erop gericht meer eenheid in het leesonderwijs te brengen vanuit het perspectief van leesbevordering. Een aantrekkelijke goed functionerende schoolbibliotheek, met zowel fictie als non fictie, is de spil waar leesbevordering om draait. Aantrekkelijke boeken zorgen voor leesplezier, een belangrijke voorwaarde voor leesmotivatie.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 108
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner